dsc09924Vadovaujuosi taisykle – vasaros meniu diktuoja sezoninės daržovės. Taigi, šios savaitės ingredientas numeris vienas mano patiekaluose yra baklažanai. Pietums idealiai tinkančio, sotaus, kvapnaus patiekalo receptu dalinuosi ir su jumis.

REIKĖS:

400 g vištienos filė;

1 baklažano;

2 didelių pomidorų;

1 svogūno;

2 skiltelių česnako;

šiek tiek aliejaus kepimui;

druskos;

pipirų;

1 v. š. rudojo cukraus;

1 v. š. sojų padažo;

garnyrui – virtų ryžių

GAMINIMAS:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę. Jam suminkštėjus, įspauskite česnaką ir dar kelias minutes pakepkite.
  2. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pomidorus – kubeliais. Daržoves dėkite į keptuvę, sumaišykite su svogūnais, uždėkite dangtį ir palikite kokias 10 minučių ant nedidelės kaitros pasitroškinti.
  3. Kitoje keptuvėje kepkite nedideliais gabalėliais supjaustytą, druska ir pipirais pagardintą, vištieną. Ji turi apskrusti.
  4. Į daržovių keptuvę berkite mėsos gabaliukus, pilkite sojų padažą ir cukrų, pabarstykite pipirų bei druskos. Leiskite troškiniui dar 5 minutes pasitroškinti.
  5. Troškinį patiekite su ryžiais.

dsc09923Skanių pietų linkinčios,

Lieknos Bitės