Turbūt neretas šiuolaikinis žmogus, gyvenantis didmiestyje, jaučiasi vis labiau pavargęs nuo neįtikėtino gyvenimo tempo, miesto triukšmo, užteršto oro ir plastikinių maisto produktų. Mūsų šeima ne išimtis. Kai mūsų klausia, ar nepavargome gyventi miesto pakraštyje, visada atsakome, kad tik taip ir nepavargstame. Po įtemptos darbo dienos traukdamiesi tolyn nuo judrių Vilniaus gatvių, artėdami prie namų, galime vis lengviau kvėpuoti, pajusdami tylą ir ramybę tvyrančią mūsų rajone, kuris apsuptas miško ir neapgyvendintų sodo sklypelių.

Norėdama savo vaikams parodyti, iš kur atsiranda jų ragaujamos gėrybės, su jais kartu auginu ir pomidorus, ir žemuoges, ir įvairiausius prieskonius. Tačiau, kad ir kaip norisi tikro maisto, nei vištų, nei karvių auginti sąlygų tikrai neturime, ne paslaptis, ir noro tam nėra. Tačiau poreikis valgyti maistą, neužterštą pesticidais, antibiotikais ir hormonais – labai stiprus. Tad užduotis per įvairiausius ūkininkus ieškoti skirtingų maisto produktų, kurie būtų tinkami vaikams ir mums, jau buvo pradėjusi mane varginti. Juk maistą tekdavo ne tik surasti, bet ir pasirūpinti jo atkeliavimu iki mūsų stalo ir, be abejo, iš to dar pagaminti sveiką ir šeimos mėgstamą patiekalą.

Tačiau mane išgelbėjo pažintis su „Ilzebergo“ dvaro gėrybėmis. Dvaras turi ilgą savo istoriją, apie kurią dar jums tikrai papasakosime ateityje, tačiau mus labiausiai žavi tai, kad jame auginamai ir ruošiamai produkcijai keliami aukšti natūralumo standartai. Ūkyje naudojamos tik natūralios trąšos ir ekologiškas kompostas, tuo tarpu, kai įprastuose ūkiuose naudojama iki 300 pesticidų rūšių. Tam, kad ūkyje auginami augalai būtų derlingi, laikomasi tam tikrų taisyklių, pavyzdžiui,  į tą patį lauką tos pačios rūšies augalai sugrįžta ne dažniau kaip kas ketveri metai, o kiekvienai daržovių rūšiai parenkamas geriausiai tinkamas „kaimynas“. Praktikuojant tokius ūkininkavimo būdus dirva nėra alinama, daržovės geriau apsaugotos nuo piktžolių, ligų ir kenkėjų.

Šiuolaikiniam žmogui itin aktualu tai, kad visas gėrybes nuo kiaušinių iki mėsos ar pieno produktų rasite vienoje vietoje, elektroninėje parduotuvėje http://www.ilzenbergas.lt/, nereikės ieškoti per kelis ūkius, viską užsakysite ir apmokėsite elektroniniu būdu, o vairuotojas atveš tiesiai į namus (išduosiu paslaptį, kad vairuotojas nesiraukydamas šaltos žiemos metu nešė dėžutę su gėrybėmis kelis šimtus metrų iki mūsų namų, mat negalėjo pravažiuoti užšalusiais keliais, o tai mamai, sėdinčiai su mažais vaikais namuose, išties didelė pagalba).Turinio (pirkinių krepšelio) kokybe likau labai patenkinta. Kviečiau vyrą ir vaikus pasigėrėti dėžutėje išsirikiavusiais kiaušiniais, kurie visi buvo skirtingo dydžio, man tai buvo tarsi užčiuopiamas įrodymas, kad vištų niekas „neprivertė“ dėti vienodų kiaušinių ir kad tai toks pat produktas, kaip ragaudavome kaime.Mėsa, pieno produktai įpakuoti labai estetiškai, švariai, tad priekaištų neturės net reikliausi užsakovai.

Tad kviečiu ir jus išbandyti „Ilzebergo“ gėrybes ir iš jų paruošti Lieknų Bičių mėgiamų patiekalų. Šiandien Bičių virtuvėje garuoja vaikų ir vyro mėgstamas patiekalas. Krepšeliai lengvi, minkšti, tad tiko ir mažai dantuotiems valgytojams. Mėsos daliai rinkausi vištienos filė, tad kepiniai buvo tikrai neriebūs.

Krepšeliams paruošti REIKĖS:

1 kg vištienos filė;

300 g varškės;

2 nedidelių kiaušinių (varškės masei);

1 didelio kiaušinio (faršui);

3 v. š. rupių speltos miltų;

4 saulėje džiovintų pomidorų

GAMINIMAS:

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, druska, įmaišykite smulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  2. Vištieną sumalkite (kai tik galiu, faršą stengiuosi malti pati, taip tikrai žinau, kokį produktą ruošiu), pagardinkite pipirais, druska, įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir viską išmaišykite.
  3. Iš mėsos formuokite kepsnelius paaukštintais krašteliais, į vidurį krėskite varškės masę.
  4. Kepkite apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, patiekite su daržovėmis.Kaimiškas gėrybes ragaujančios,

Lieknos Bitės