OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labutis, mielosios ir mielieji,

šiandien truputį pakalbėkime apie dietas. Neseniai sulaukėm vienos skaitytojos laiško: „Sveikos, Lieknos Bitės, ar galėtumėte man sudaryti dietą?“ Tad, nieko nelaukdamos, atsakome jai ir visiem, kam gali kilti panašios mintys, – nei mes pačios laikomės dietų, nei rekomenduojame jums. Mes tiesiog šventai tikime, kad visko pagrindas ir esmė – sveika mityba, subalansuotas maitinimasis ir teisingi įpročiai.

Mes nesudarinėjame jokių dietų. Tačiau galime jums pasiūlyti pakeisti įpročius, išmokyti, kaip kasdien valgyti, kad kilogramai kristų, energijos daugėtų, o sveikata gerėtų. Mes jums siūlome Užrašinę, kuri bus lyg žemėlapis, padėsiantis kasdien eiti teisingu keliu. Joje rasite kiekvienos dienos valgiaraštį, patarimus ir motyvaciją, kodėl verta stengtis. Jei susidomėjote, rašykite mums feisbuke arba el. paštu lieknosbites@com.

Norėdamos įrodyti, kad mūsų sveikos gyvensenos Užrašinėje vien labai gardūs ir sotūs patiekalai – vieną jų siūlome išbandyti. Tai kiniškas antienos troškinys su pievagrybiais, kuris pavergs ir sulieknėti norinčius, ir tiesiog labai alkanus. 🙂

REIKĖS:

350 g ančių šlaunelių mėsos (mes naudojome „Lapino puotos“);

1 v. š. sojos padažo;

1 v. š.  balzaminio acto;

1 v. š. rudojo cukraus;

1 v. š. medaus;

1 v. š. vorčesterio padažo;

 2 morkų;

10 pievagrybių;

200 ml apelsinų sulčių.

GAMINIMAS:

Ančių mėsos gabalėlius apipilk medumi, vorčesterio padažu, česnakais, soja, balzaminiu actu ir palik marinuotis per naktį ar bent kelioms valandoms. Morkas supjaustyk griežinėliais ir pakepink viename šaukšte ghee sviesto, morkoms apkepus, sudėk šlaunelių mėsą, pakepink, sudėk griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir viską kartu patroškink. Supilk apelsinų sultis, rudąjį cukrų, druską, jei trūksta sodrumo, dar įpilk šiek tiek sojos padažo. Viską patroškink dar 15 min., patiek su ryžiais ir šviežiais agurkais.

Kai vyro paprašiau atspėti, kokia čia mėsa, jis manė, kad vištiena. Kai pasakiau, kad tai antis, jis nepatikėjo – juk antis dažniausiai būna kieta, tačiau ši – puiki!

Skanių akimirkų linkėdamos,

Lieknos Bitės