Šiuo metų laiku, kai šviežių daržovių praktiškai nėra, stengiamės daugiausia jas rinktis lietuviškas. Viena pagrindinių jų – pats paprasčiausias kopūstas. Tiesa, dauguma mamų sutiks, kad ne taip jau ir lengva mažesniems vaikučiams jo įsiūlyti, ypač jei jis nėra iki byrėjimo pervirtas, tad šį kartą jį įkomponavome į vaikų mėgstamą makaronų ir bulvių patiekalą. Receptas ypatingai tiks mažiausiems vaikučiams, kurie pripratę prie švelnių ir kreminių skonių.
REIKĖS:
300 g makaronų (rinkomės pilnagrūdžius Dobele makaronus);
2 saujų plonais šiaudeliais pjaustyto kopūsto;
1 skiltelės česnako;
2 bulvių;
1 š. sviesto;
½ stiklinės tarkuoto sūrio;
GAMINIMAS:
- Makaronus ir bulves pilnai išvirkite.
- Česnaką pasmulkinkite ir pakepinkite gi svieste, kol paskleis savo aromatą, tada suberkite kopūstą ir pakepinkite jį 5 minutes, kol suminkštės.
- Į keptuvę taip pat sudėkite makaronus, bulves, įpilkite šiek tiek nuo makaronų likusio skysčio, įmaišykite šaukštą sviesto bei sūrį. Patiekite iš karto!

Mažiausiuosius stebinančios,
Lieknos Bitės