138Mielos, mus skaitančios mamytės,

labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad jūsų ratas vis didėja. Mums rašyti apie tai, kas svarbu vaikams ir jų tėveliams, labai natūralu ir įdomu – juk pačios esame mamos. 🙂 Šį kartą pasidalinsime receptu, kuris pravers tiems, kas augina pirmąjį vaikutį ir ruošiasi primaitinimo laikotarpiui. Kvailų klausimų nėra, o nežinoti – visai normalu. Taip jautėmės ir mes: ką ir kokiais kiekiais duoti, kada įvesti kokius produktus, kiek laiko virti ir t.t. Viskas perprantama su laiku.

Pirmą kartą mėsos vaikai paragauja gana skirtingu laikotarpiu. Viskas priklauso nuo to, kada pradėsite įvedinėti maistą. Nors PSO tai rekomenduoja daryti nuo 6 mėnesių, tačiau būna, kad kūdikis anksčiau parodo, jog jam jau laikas valgyti tikrą maistą. Todėl ir mėsą vieni įvedą jau 6-tą mėnesį, o kiti tik 7-tą ar 8-tą. Mes savo vaikams pirmosios davėme paragauti triušienos, kuri yra mažiausiai alergiška ir labai vertinga. Rinkomės „Lapino puotos“ šviežios triušienos juosteles.

Nors patiekalą valgiusi mergaitė jau vienerių (todėl jos mėsytė supjaustyta smulkiais gabalėliais), tačiau pirmosios tyrėms skirtą mėsytę reikėtų susmulkinti ir sutrinti su daržovėmis.

REIKĖS:

60–80 g triušienos filė (mes naudojome „Lapino puotos“);

1 bulvės;

1/2 saldžiosios bulvės;

1/2 morkos;

ghee sviesto

GAMINIMAS:

  1. Mėsą gerai nuplaukite ir virkite maždaug 30–40.
  2. Nuskuskite bulvę, morką ir saldžiąją bulvę. Išvirkite jas įprastu būdu. Daržoves sutrinkite trintuvu, pagardinkite ghee sviestu. Patiekite kartu su nedideliais gabalėliais supjaustyta triušiena (arba, jei vaikutis dar nemoka kramtyti, sutrinkite į vientisą masę su daržovėmis).

147Skanių akimirkų jūsų mažiukams linkinčios,

Lieknos Bitės