vieno puodo makaronai

Sveikos, valgytojos ir gamintojos,

šiandien jums atskleisime paslaptį, kaip valgyti makaronus ir būti Lieknomis Bitėmis: jokių riebių padažų, šoninės ir grietinėlės! Vietoj jų – sodrus naminės kalakutienos sultinys, ką tik iš daržo parneštos žolelės ir kalnas daržovių. Ypatingai tiks jaunoms namų bitutėms, auginančioms mažius ir nenorinčioms gaminti atskiro patiekalo. Maniškiai sušlamštė visai nevaikiškas porcijas.

Tokie makaronai patiks ir toms, kurios taupo laiką. Tiesiog viską reikės suberti į puodą ir laukti rezultato. Kaip aš sakau, tai visiškas tinginių patiekalas. Labai tinkantis būtent tokioms dienoms kaip šiandien, kai nesinori valandą stovėti prie puodų.

REIKĖS:

pluoštelio spagečių (naudojome „Dobele“);

6 nemažų pomidorų (arba atitinkamo kiekio vynuoginių);

500 g cukinijos;

pluošto žalėsių;

1 svogūno;

kalakutienos sultinio.

GAMINIMAS:

  1. Išverdame sultinį (mes naudojome gabalėlį kalakutienos, lauro lapą, pipirų ir druskos).
  2. Į puodą sudedame spagečius, pjaustytas daržoves, žalėsius, užpilame sultiniu, kad viską apsemtų. Verdame ant silpnos ugnies apie 10 minučių, vis patikrindami, ar netrūksta vandens.

Greitus patiekalus labai mėgstančios,

Lieknos Bitės