Ne paslaptis, kad mažiesiems nevalgiukams labai svarbu ne tik patiekalo skonis, bet ir vaizdas. Dažnai prieš tai, kai susmulkinu jiems jų porcijas smulkiais gabalėliais, pakviečiu valgytojus pasigrožėti pagamintu maistu, mat jau kelis kart esu gavusi pastebėjimų, kad šita porcija, matyt, jau praragauta. Tad tekdavo mažąjam valgytojui stebint pjauti dar vieną patiekalo porciją. Šiandien siūlau mano sūnaus itin mėgstamą patiekalą – makaronų tortą. Maniškiai patiekalus jau ragauja su visais prieskoniais, tačiau jei jūsiškis dar neturi metukų, manau patiekalą tikrai galite gaminti ir be jų.

REIKĖS:

250 g makaronų (mes naudojome Dobele sraigtelių formos)

2 pomidorų

100 g mėgstamo sūrio

2 š. naminio pomidorų padažo

500 g moliūgo (tinka ir šaldytas)

  1. Moliūgą sutarkuokite ir vos pakepinkite šaukštelyje ghi sviesto su mėgiamais prieskoniais. Baigiant kepti įmaišykite pomidorų padažą.
  2. Makaronus išvirkite.
  3. Torto formos dugne sudėkite makaronus, ant jų klokite moliūgo sluoksnį, dėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus, barstykite tarkuotu sūriu.
  4. Patiekalą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Sveikus tortus kepančios,

Lieknos Bitės