OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, visur skubančios, kasdien namuose su vaikais dūzgiančios mamytės,

daugelis jūsų sutiks, kad sėkmingo vaikų patiekalo paslaptis – MA-KA-RO-NAI! Pasitelkus šį stebuklingą ingredientą pietums galima paslėpti kalną daržovių, ką mes dažniausiai ir darome.

Šis patiekalas tiks net mažiausiems valgytojams, mat jis labai švelnaus skonio, jame paslėpta bene kilogramas (o gal ir daugiau!) daržovių, jokių dirbtinių padažų ar kitų priedų. Dar šį makaroninį patiekalą labai mėgstu dėl lengvos jo transformacijos – dedi ta, ką tuo metu turi po ranka arba savo mėgstamas daržoves. Patikėkite, kepiau jį daugybę kartų, ir kiekvieną kartą nors vienas daržovingas ingredientas būdavo kitoks.

REIKĖS:

2 morkų;

500 g cukinijos;

5 pomidorų;

2 vidutinio dydžio svogūnų;

200 g jūsų mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“ Puntine Grandi);

vištienos ar kitokio sultinio;

1 v. š. ghee sviesto;

50 g mėgstamo sūrio (mes naudojome fermentinį sūrį)

GAMINIMAS:

  1. Morkas sutarkuojame ir vos pakepiname ghee svieste, padruskiname.
  2. Išverdame makaronus ir puse jų išklojame kepimo formos dugną. Ant jų supilame ir morkas.
  3. Cukinijas taip pat sutarkuojame stambiai ir šiek tiek padruskinę pakepiname su 1 v. š. ghee sviesto.
  4. Į smulkintuvą sudedame pomidorus, svogūną ir sutriname iki padažo konsistencijos. Padruskiname, įdedame maltų pipirų, jei padažas labai tirštas, įpilame šlakelį vandens.
  5. Kepimo inde ant morkų užpilame pusę pomidorų padažo, tada pilame likusius makaronus, ant jų pakepintas cukinijas, užpilame sultinį, kad apsemtų makaronų sluoksnius (pilame iš akies), o ant viršaus dedame likusį pomidorų padažą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  6. Apkepą pabarstome tarkuotu sūriu ir pakepame dar kelias minutes, kol sūris išsilydys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mažuosius gurmanus lepinančios,

Lieknos Bitės