001Su mano metų ir keturių mėnesių dukryte mitybos klausimu nėra jokių bėdų – ji su dideliu pasimėgavimu valgo daugelį patiekalų. Tačiau jokia paslaptis, kad daugeliui tėvų bene kasdien tenka kovoti, jog mažylis ar mažylė bent kąsnį įsidėtų į burną. O kas nevalgiukų nemėgstamiausiųjų sąrašo viršūnėje? Aišku, įvairios daržovės. Taigi, šiandien dalinuosi savo paslaptimi, kaip gudriai užmaskuoti šiuos naudingus produktus vaikų patiekaluose.

Kepsime keksiukus! Bet ne tuos tradicinius – iš miltų, o sveikuolių keksiukus, nuo kurių vaikai tikrai pasisotins. O dar kokie jie gražūs – ryškūs, raudoni.

REIKĖS:

2 kiaušinių;

1 nedidelio virto burokėlio;

2 nedidelių pomidorų;

2 v. š. avižinių dribsnių (mes naudojome Dobele);

druskos

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinius išplakite, į juos įmaišykite tarkuotus burokėlius ir supjaustytus pomidorus be odelės.
  2. Pagardinkite druską ir su maistiniu trintuvu suplakite iki vientisos masės.
  3. Berkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.
  4. Supilstykite į kepimo formeles (tinka keksiukų formos). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.
  5. Patiekite su žalumynais.

003Virtuvėje gudraujančios,

Lieknos Bitės