097Mes, Lieknos Bitės, ne tik pačios mėgstame kartais pasilepinti sveikesniais desertais, tačiau, būna, kažką ypatingo sugalvojame ir savo mažyliams. Taip savo mityboje atradome puikų pakaitalą – grikių miltus. Grikiai – labai maistingos kruopos, o jų miltuose apie 13 procentų sudaro baltymai, taip pat gausu augalinių riebalų, kalcio, magnio, fosforo, ląstelienos, citrinų bei obuolių rūgšties. Šie miltai ypatingai naudingi tiems, kuriems trūksta geležies, nes jos juose itin daug. Grikių miltai nuo mums įprastų kvietinių skiriasi rupumu ir spalva, be to, juose nėra glitimo (jo netoleruojantiems žmonėms – tai tikras išsigelbėjimas). Turėkite omenyje, kad kažką iškepti vien iš grikių miltų nepavyks, todėl juos geriausia maišyti su kitais.

Mes rinkomės jau ne kartą patikrintus, ekologiškus „Ekofrisa“ grikių miltus. Mums ne tik patinka, kad šios firmos kruopos bei kruopų miltai labai kokybiški, tačiau labai patogi ir jų pakuotė (lengvai užsidaro, atsidaro).

REIKĖS tešlai:

150 g grikių miltų (mes rinkomės „Ekofrisa“);
100 g kvietinių miltų;
žiupsnelio druskos;
1  a. š. kepimo miltelių;

50 g sviesto;
100 ml pieno

GAMINIMAS tešlos:

  1. Sumaišykite visus sausus produktus: miltus, druska, kepimo miltelius. Pjaustykite nedideliais gabalėliais sviestą ir jį įmaišykite į tešlą. 
  2. Pieną užpilkite ant miltų masės ir lengvai minkykite  tešlą. Jei tešla per minkšta ir dar limpa prie rankų, įdėkite dar kvietinių miltų.092095Vaikiški indai iš papapuga.lt

ĮDARAS:

Į vienų bandelių vidų dedame nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius, sumaišytus su trintu bananu. Bandeles kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Mažąsias bandeles dar paprasčiau pagaminti. Į tešlą įmaišykite nuplautus, nuplikytus, smulkiai supjaustytus špinatus. Bandeles kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.097