P4276610.JPG

Mielos, Lieknų Bičių draugės,

kasdien nepaprastai džiaugiamės, kad jūsų daugėja ir daugėja. 🙂 Smagu matyti ir žinoti, kad sveikas gyvenimo būdas bei eksperimentai, virstantys kulinariniais šedevrais, rūpi ne tik mus, bet ir jums! Kiekvienai atskirai siunčiam linkėjimus ir pažam dar labiau stengtis, kad visos kartu gyventume sveikiau, linksmiau bei džiaugtumėmės pokyčiais veidrodyje. 🙂 Bet, kaip sakant, mažiau kalbų – daugiau darbų. Šiandien jums siūlome išbandyti daržovių patiekalą, kurį mano sūnus praminė „vulkanu“ (panašumų tikrai yra, tik jo išsiveržimas visai nepavojingas, o labai skanus).

Tai labai daržovingas patiekalas, kurį pagaminsite greitai, o vaikai su malonumu stebės, kaip pjaunate tokį įspūdingą vulkaną. Tokio tipo patiekalus mano šeima labiausiai mėgsta pirmoje savaitės pusėje, kai po savaitgalio būname pavargę nuo visokių mėsų (ypač šiltuoju metu, kai lauke nuolat kepame įvairiausius kepsnius).

REIKĖS:

1 brokolio;

1 morkos;

5 pievagrybių;

pusės jaunos cukinijos;

1 svogūno;

50 g sūrio;

1 v. š. ghee sviesto.

GAMINIMAS:

Brokolį apvirk pasūdytame vandenyje 5 min., ištrauk nuvarvėti. Likusias daržoves sutarkuok ar susmulkink ir apkepk 1 v. š. ghee sviesto, kol suminkštės pagardink pipirais, druska. Brokolį dėk į folija išklotą skardą, apversk aukštyn kotu ir į žiedynų tarpelius prikimšk troškintų daržovių. Brokolio kotą atsargiai nupjauk ties ta vieta, kur šakojasi šakelės ir visą viršutinę dalį pabarstyk sūriu. Jei žiedynai nori išsiskirti, „paramstyk“ juos folija, suformuodama lizdelį. Kepk orkaitėje, kol sūris išsilydys ir apskrus.

Vitaminų pilnais pilvais,

Lieknos Bitės