009-2Jei paklaustumėte mamų, dėl ko jos labiausia nerimauja, kalbant apie jų kūdikių mitybą, – tai mėsos nevalgymas. Ne paslaptis, kad kūdikio maisto pomėgiai periodiškai labai kinta, tad daugumai mamų pasitaiko šių klausimus keliančių etapų. Tuomet jos kasdien suka galvą, ar mano vaikas gaus visų jam reikiamų medžiagų?

Jeigu ir jūsų mažylis pradėjo maištauti, skubame į pagalbą.

  1. Jei jūsų ūgtelėjęs kūdikis nemėgsta mėsos, bandykite keisti jos tekstūrą. Galbūt jam sunku sukramtyti kietokus mėsos gabalėlius – tada pasiūlykite jam minkštų mėsos maltinukų. O galbūt atvirkščiai, jam pabodusią smulkintą mėsos košę pakeiskite mėsos gabalėliais, kuriuos galima imti pirštukais ir čiulpti bei kramsnoti. Svarbu įvertinti vaiko pasiruošimą kramtyti, kad jis neužspringtų.
  2. Išbandykite skirtingas mėsų rūšis. Raudonos spalvos mėsa turi stipresnį skonį ir kitokią tekstūrą nei vištiena. O gal jūsų mažyliui visai nepatinka kietoka jūsų gaminama triušiena ar ėriena? Kas iš to, kad mėsytė ekologiška ir itin maistinga, jei kūdikis jos nė neima į burną?
  3. Kad mėsos nemėgstantis mažylis gautų pakankamai baltymų, dažniau jam pasiūlykite avinžirnių, pupelių, lęšių. Šiuose produktuose yra nemažai maisto medžiagų, panašių į mėsos.
  1. Išbandykite naujų mėsos patiekalų. Galbūt jūsų vaikas – mažasis gurmanas, ir jam jau pabodo kasdienė trinta tų pačių daržovių ir mėsos košė. Pasisemkite idėjų iš mūsų draugų „Semper“, kurie mažyliams paruošė penkis visiškai skirtingus mėsiškus patiekalus. Jūsų kūdikis tikrai išsirinks vieną iš jų.015-2Išbandykite kuskusą su vištiena, lazaniją, jautienos ir baklažanų troškinį, ryžius su vištiena ar spagečius su boloneze padažu.

Mama Edita sako, kad jos mažylis labiausiai pamėgo spagečius su mėsa. „Jei jau Motiejus valgė, tai viskas tuo pasakyta. Jis tikrai labai išrankus įvairioms tyrelėms“, – patirtimi dalinosi Edita.

Dviejų berniukų mama Indrė mums papasakojo, kad jau buvo praradusi viltį, kad jos mažylis visai nevalgys mėsos, kol nedavė paragauti „Semper“ patiekalų su mėsa. „Kartais tiesiog neįmanoma vaikams pasiūlyti visų rūšių mėsos, tad, pamačius, kad kelių jų rūšių vaikai nevalgo, tėvai nuleidžia rankas. Vos ir mums taip nenutiko. Pasirodo, Gabrielius yra jautienos gerbėjas arba jam labai patiko jos derinys su baklažanais, mat šią tyrę net pasičepsėdamas suvalgė“.

Kita mūsų bandytojų komandos narė, mama Kristina, sako: „Kai pritrūksta fantazijos – šios mėsiškos tyrės tiesiog išsigelbėjimas. „Semper“ patiekalų sudėtis labai paprasta ir aiški, tačiau skonis tikrai geras bei vaikučiams patrauklus“.

  1. Pabandykite mėsos tyrę užtepti ant skrebučio ar paslėpti ją kitais išradingais būdais. Mėsą patiekite jūsų mažyliui neįprastu dienos metu, galbūt taip pažadinsite jo smalsumą.012-2„Semper“ tyrę išbandžiusios Barboros mama sako: „Su šeima daug keliaujame, tad ne visur galiu vežtis naminio, pačios virto maisto, o mano mažylė – labai pavalgi, jai sotūs pietūs tiesiog būtini. Šios tyrelės – puikus atradimas, nes yra labai patogiose pakuotėse, o skonis – lyg namie gamintų patiekalų.“

Patiekalus spaudžiamuose pakuotėse išbandžiusi Asta pasakoja: „Man pabodo vaikų maistas stikliniuose indeliuose – jie sunkūs, užima daug vietos, o jei gerai neužsuksi – štai ir mamos rankinė kvepia lyg valgykla. „Semper“ patiekalus bandėme pirmą kartą, mano dukrytė čiupo į rankytes ir viską pati „išsiurbė“. Ar gali būti patogiau?“

Jei ir jūs norite išbandyti „Semper“ mėsos patiekalus spaudžiamose pakuotėse, jų ieškokite didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose.