029Gali būti, kad, likus vos kelioms dienoms iki Kūčių, ieškote, kokius receptus galėtumėte išbandyti ir nustebinti savo artimuosius. Šį kartą dalinamės gana tradiciniu, daug kartų mūsų išbandytu silkės su grybais receptu.

REIKĖS:

4 vnt. silkių filė;

1 svogūno;

saujos džiovintų grybų;

saujos džiovintų obuolių;

pipirų;

druskos;

1 v. š. aliejaus;

rozmarino

GAMINIMAS:027

  1. Grybus ir džiovintus užpilkite karštu vandeniu, kad pasimirkytų.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite, kol pagels ir suminkštės.
  3. Į keptuvę berkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite, pipirais, druska, smulkiai supjaustyta šviežio rozmarino šakele ir dar kelias minutes pakepkite.
  4. Lėkštėje dėliokite gabalėliais pjaustytą silkę, o šalia sudėkite grybų ir obuolių pagardą.

Daug kartų išbandytais Kūčių patiekalais  pasidalinančios,

Lieknos Bitės