recasJei turite vaikų, tikrai pritarsite man, kad kartais taip vargina, kai kiekvienas šeimos narys turi savo pageidavimų pietums. Taip, žiūrėk, maisto racionas ir susiaurėja iki blynelių, makaronų ir koldūnų, kuriuos valgo dauguma vaikų ir jų tėvų. Kad taip nenutiktų mano šeimoje, stengiuosi gaminti kuo daugiau patiekalų, kuriuos galima adaptuoti kiekvienam valgytojui. Štai, šį kartą iš vienos užmaišytos tešlos pagaminau du visai skirtingus patiekalus – vaikams pateikiau keksiukus, o suaugę ragavo pikantiškus blynelius su įvairiais pagardinimais. Mano išbandytas receptas – su daug daržovių ir be miltų, tad neabejotinai gali būti priskirtas į sveikuolišką meniu.

REIKĖS

2 mažų cukinijų,

7 kiaušinių,

100 g migdolų (mes mėgstame „Arimex“ firmos),

1 a.š. kepimo miltelių,

druskos.

Suaugusiųjų versijai reikės įvairių pagardų: salotų, kietojo sūrio, kumpio juostelių, pomidorų pastos, graikiško jogurto.

GAMINIMAS

  1. Cukinijas sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos ir išmaišykite.
  2. Migdolus sumalkite kavamale ir gautus miltus įmaišykite į masę.
  3. Sudėkite kepimo miltelius ir dar kartą viską permaišykite.
  4.  Dalį tešlos sudėkite į keksiukų formas ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
  5. Iš likusios tešlos keptuvėje iškepkite apvalų storoką blyną, įdėkite į lėkštes ir pagardinkite pasiruoštais priedais.

Rekomenduoju patiekalus ragauti šiltus!

Linkime būti išradingais virtuvėje,

Lieknos Bitės