OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moterie, turinti pasirūpinti ne tik savo, bet ir mylimojo lėkštės turiniu,

jei tavo vyras mėgsta prie bokalo alaus paskanauti įvairių kaloringų ir riebių užkandžių, turbūt visų blogų įpročių iš jo neatimsi, tačiau kai kuriuos gali pakeisti geresniais. Pavyzdžiui, tradicinius riebius aliejuje keptus svogūnų žiedus pakeisti neriebiais. Aišku, voliojant juos džiūvėsėliuose, negalime jų vadinti visiškai nekaltais, bet sveikesniais tai tikrai.

Mano vyras yra visiškas futbolo fanatikas, tad vakarus praleidžia prie televizoriaus stebėdamas, kaip gauja vyrukų laksto paskui vieną kamuolį. O kaip tikras sirgalius be skanios užkandos. Norėdama, kad kasvakar neprisikimštų nesveiko šlamšto, pasiūliau jam išbandyti šiuos traškiuosius svogūnų žiedus. Olė olė – mano vyrui jie LABAI patiko.

REIKĖS:

didelio svogūno;

maltų džiūvėsėlių;

kiaušinio.

GAMINIMAS:

Kiaušinį išplak su mėgstamais prieskoniais, svogūną pjaustyk griežinėliais, kiekvieną gabalėlį merk į plakinį ir į džiūvėsėlius. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol taps traškūs. Skaniausi tik ką ištraukti iš orkaitės.

Olė olė olia – kokia gera ši užkanda,

Lieknos Bitės