Aš esu didelė avokadų mėgėja, tačiau mano vyras tikrai ne. Visgi, kadangi šiuo karantino laikotarpiu abu prisidėjome po kelis kilogramus mus visai nepuošiančio svorio, nutarėme savo patiekalus gaminti kuo sveikesnius. Pabandžiau ir savo vyrą paskatinti pamėgti šiuos maistinguosius avokadus, tad paruošiau juos taip, kaip dar nebuvau bandžiusi. Mes likome labai patenkinti rezultatu! Tačiau būkite atidžios, labai svarbu, kad avokadai būtų visiškai prisirpę ir kreminiai.
REIKĖS
1-2 avokadų,
svogūno laiškų,
tuno arba krabų lazdelių,
riešutų (aš naudojau kelis didelius „Arimex“ firmos karijų riešutus).
1 kiaušinio,
šaukštelio graikiško jogurto arba majonezo
GAMINIMAS
- Avokadą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, riešutus, krabų lazdeles ar tuną, kiaušinį ir sumaišykite pasirinktinai su jogurtu, majonezu ar jų abiejų mišiniu.
- Avokadą įdarykite paruoštu mišiniu.
- Sužadinkite apetitą puošdami šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, nesmulkintais riešutais ar kitaip, kaip mėgstate.
Prie sveikų įpročių grįžtančios,
Lieknos Bitės