Augalinis „pienas” ar karvės – amžina diskusija, kurioje nėra vieno atsakymo. Aš pati naudoju abu šiuos variantus: kai neturiu kito po ranka – neatsisakau mums įprastojo, bet kai galiu, renkuosi augalinį, tačiau tokį, kuris pagamintas namie. Pirktinių atžvilgiu esu nusiteikusi gan skeptiškai, nes jų sudėtis dažniausiai nebūna puiki, o ir beveik visada jie būna papildomai saldinti.

Nors mėgstu namie ruoštus dalykus, ilgai sukiotis virtuvėje tikrai neturiu laiko, tad šiandien papasakosiu, kaip pasigaminti augalinį „pieną“ labai labai paprastu būdu.

Tam jums reikės tik dviejų ingredientų – migdolų (mes pamėgusios „Arimex“ riešutus) ir šlakelio vandens. Riešutus šiek tiek pamirkiau vandenyje, o vėliau, užpylusi šlakeliu vandens tiesiog sumaliau elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Riešutų nepagailėjau, dviems puodeliams kavos naudojau „pieną“, pagamintą iš saujelės riešutų, tad šiuo atveju jis gavosi tarsi kreminis (kartais įprasta tokį gaminį vadinti augaline grietinėle). Jei jūsų smulkintuvas dirba prasčiau, „pieną“ gali tekti perkošti, kad neliktų smulkių riešutų gabaliukų. Ir visai nesaldinau – manau toks variantas ir natūralesnio skonio, ir tikrai sveikesnis.

Linkime skanių kavos ritualų,

Lieknos Bitės