OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielosios mūsų,

tikriausiai ir jūs vasarą turite daugiau progų švęsti. Juk tai metas, kai visi tuokiasi, krikštija vaikus ir kitaip linksminasi. Ne išimtis ir mūsų šeimynos. Jau atšokom kelių draugų sutuoktuves, apturėjom ne vieną gimtadienį, dalyvavom darbiniuose baliuose. Žodžiu, progos veja viena kitą, tik spėk rinktis sukneles ir pakuoti dovanas.

Tikriausiai jau galvojate: apie ką jos čia kalba? Kas bendra tarp baklažanų suktinukų ir to, kad Lieknos Bitės baliavoja. Ogi labai paprasta – užkandžiai. Jau tiek įvairiausių patiekalų variantų prisižiūrėjom, kad net akys raibsta, ir turim labai rimtą pastebėjimą – mums pritrūko lengvų, skrandžio nepakraunančių užkandžių (juk reikia vietos pasilikti antram patiekalui ir jo didenybei tortui), kuriuose nedominuotų mėsa ar žuvis.

Ilgai nesvarstėm, o pasiraitojome rankoves ir sukūrėme savąjį lengvo užkandžio variantą, kuris tiks kiekvienai šventei ar tiesiog jaukiam draugų pasisėdėjimui. Jis lengvas, nekaloringas, greitai pagaminamas ir labai daržovingas.

REIKĖS:

baklažano;

morkos;

pomidoro;

kelių pievagrybių;

1 v. š. graikiško jogurto.

GAMINIMAS:

Baklažaną supjaustyk plonomis riekelėmis, dėliok į skardą ir lengvai patepk kepimo aliejumi, pabarstyk druska, kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol baklažanai suminkštės ir „susiplos“. Keptuvėje ant šaukšto ghee sviesto pakepink smulkintus pievagrybius, tarkuotas morkas, padruskink. Pomidorus pjaustyk šiaudeliais, krėsk šalia morkų ir pievagrybių. Į šią masę dėk graikišką jogurtą ir viską išmaišyk. Masę dėk ant baklažanų ir suvyniok į ritinėlius. Vuolia, štai ir gardieji suktinukai pasiruošę keliauti į tavo skrandį.

Didžiausios daržovių gerbėjos,

Lieknos Bitės