Oi, patinka man patiekalai, kuriuos kaskart gali paruošti kitaip! Agurkų lizdeliai yra puikus to pavyzdys. Ne kartą esu juos ruošusi su ryžių, pomidorų įdarais, o šiandien išbandžiau puikųjį rikotos (varškės) ir tuno variantą. Paruošimas labai greitas ir paprastas.

REIKĖS

Kelių trumpavaisių ar vieno ilgo agurko (aš mėgstu Kietaviškių),

100 g varškės (maniškė buvo šlapia, panaši į rikotą),

pusės nedidelio indelio tuno,

žalėsių.

GAMINIMAS

  1. Agurkus supjaustykite ritinėliais ir šaukštuku išskobkite rutuliuą juose (tik nepersistenkite, kad nepradurtumėte kiaurai).
  2. Sumaišykite rikotą (varškę), tuną ir žalėsius.
  3. Įdarą dėkite į išskobtus lizdelius.

Žalius užkandžius gaminančios,

Lieknos Bitės