Oi, patinka man patiekalai, kuriuos kaskart gali paruošti kitaip! Agurkų lizdeliai yra puikus to pavyzdys. Ne kartą esu juos ruošusi su ryžių, pomidorų įdarais, o šiandien išbandžiau puikųjį rikotos (varškės) ir tuno variantą. Paruošimas labai greitas ir paprastas.
REIKĖS
Kelių trumpavaisių ar vieno ilgo agurko (aš mėgstu Kietaviškių),
100 g varškės (maniškė buvo šlapia, panaši į rikotą),
pusės nedidelio indelio tuno,
žalėsių.
GAMINIMAS
- Agurkus supjaustykite ritinėliais ir šaukštuku išskobkite rutuliuą juose (tik nepersistenkite, kad nepradurtumėte kiaurai).
- Sumaišykite rikotą (varškę), tuną ir žalėsius.
- Įdarą dėkite į išskobtus lizdelius.
Žalius užkandžius gaminančios,
Lieknos Bitės