dsc07771

Kalėdinė nuotaika man labai stipriai asocijuojasi su silke. Esu iš tų žmonių, kuriems kartais patį gardžiausią desertą gali atstoti būtent silkutė. Taigi, ir šiais metais nelaukiau Kūčių, kad galėčiau ja iki soties pasimėgauti. Štai šį savaitgalį, belaukdami svečių, išbandėme paprastų, greitai pagaminamų ir labai gardžių sumuštinukų receptą. Nėra labai liekna ar sveikuoliška, bet nedideliais kiekiais pasimėgauti galima.

P.S. Visiems rekomenduojame: šventiniams patiekalams naudokite ne virtus, o keptus burokėlius. Skonis tikrai daug geresnis!

REIKĖS:

10 juodos duonos riekelių (kas nebijo kietumo, rinkitės su sėklomis);

2 silpnai sūdytų silkių filė;

2 orkaitėje keptų burokėlių;

12 marinuotų agurkėlių;dsc07766

1 v. š. graikiško jogurto;

1 a. š. grūdėtų garstyčių;

pipirų;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Iš duonos riekelių išpjaukite ar išspauskite norimo sumuštinukų dydžio gabalėlius ir dėkite juos kelioms minutėms į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Iš keptų burokėlių, supjaustytų riekelėmis, išspauskite sumuštinukų formos gabalėlius.
  3. Graikišką jogurtą, grūdėtas garstyčias, pipirus, druską ir kelis labai smulkiai pjaustytus agurkėlius sumaišykite.
  4. Ant duonos gabalėlių dėkite burokėlį, tepkite padažiuko, guldykite silkės gabalėlį, ant jos – agurkėlį ir viską persmeikite mediniu iešmeliu.

 

Kūčių ir Kalėdų stalui ruoštis pradėjusios,

Lieknos Bitės