OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielos skaitytojos,

kai „kirminas“ graužia ir gundo nusidėti, lyg piktoji dvasia kažkas galvoje kartoja – suvalgyk tą spintelėje paslėptą traškučių pakelį – laikas nerti į Lieknų Bičių receptų pasaulį ir ieškoti sveikų bei lieknėjimui netrukdančių alternatyvų.

Taip, vieną pavakarę, ir man teko pakovoti su tuo „kirminuku“. Vyras su draugais ruošėsi futbolo čempionato atidarymui, tad, ne paslaptis, ant stalo vienas po kito lyg grybai po lietaus dygo ne tik alaus buteliukai, bet ir ne patys švenčiausi užkandžiai. Na ką aš čia kalbu… Tie užkandžiai buvo tiesiog akiplėšiškai siaubingi: dešros, kumpiai, čipsai, visokie padažai ir t.t. Nors pradžioje vaidinau, kad manęs neliečia ne tik visokie futbolo čempionatai, bet ir jų patiekalų asortimentas, greitai pratrūkau. Į šalį mečiau spragėsių pilną dubenį ir suskubau gaminti labai gerą užkandį – žirnių užtepėlę.

REIKĖS:

1 kiaušinio;

3 v. š. marinuotų žirnelių;

1 v. š. graikiško jogurto;

1/3 a. š. garstyčių grūdelių.

GAMINIMAS:

Visus produktus sudėk į smuklintuvą ir sutrink.

Ši užtepėlė tinka prie trapučių ar daržovių lazdelių. Užtepėlės gali būti puikus patiekalas atvykus svečiams, tik svarbu joms rinktis kuo daugiau daržovių, nemaišyti su majonezu, o prie jų rinktis nekaloringus, lengvus priedus.

„Kirminus“ padedančios suvaldyti,

Lieknos Bitės

5 KOMENTARAI