002Būna patiekalų, prie kurių taip pripranti, kad be jų švenčių tiesiog negali įsivaizduoti. Ir nesvarbu, kad keičiasi vieta, kur šventi, tačiau be šio patiekalo – neįmanoma. Tokį silkutės receptą turime ir mes.

REIKĖS:

4 silkės filė gabalėlių;

5 morkų;

200 g minkštų džiovintų slyvų (mes naudojome „Arimex);

50 g graikiškų riešutų (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š. aliejaus;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Morkas sutakuokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite 015morkas ir kepkite, kol suminkštės. Iškepus, pagardinkite jas druska.
  2. Graikinius riešutus ir džiovintas slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais, o riešutus sutrupinkite.
  3. Viską sumaišykite ir pagardinkite pipirais. Dėkite į lėkštės centrą, o aplinkui išdėliokite silkės gabalėlius.

Linkime neužmiršti tradicinių patiekalų,

Lieknos Bitės