OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, naujienų virtuvėje išsiilgusios mūsų skaitytojos,

šiandien turime jums ypatingai paprastą, greitą ir pasisekusį receptą. Tai toks sensacingas užkandis, kad vertas mažų mažiausiai „Žmonių“ žurnalo puslapių. Kodėl? Todėl, kad jį pagaminti neįtikėtinai lengva.

O jo istorija prasidėjo nuo visiškai buitinės situacijos. Savaitgaliais labai dažnai susibėgam vieni pas kitus į svečius. Aišku, ne prie tuščio stalo sėdim ir ne oru gyvi būnam. Mėgstam skaniai pavalgyti, gardžiai atsigerti ir smagiai papliurpti. Kartais net iki ryto. 🙂 Taigi, po vieno tokio vakarėlio ryte visi jautėsi lyg prie žemės prispausti (ir tikrai dėl to buvo kaltas ne alkoholis), skundėsi išsipūtusiais pilvais, sustojusiu skrandžiu, nuovargiu, sunkumu… Nieko keisto, pamaniau tąkart, juk prisikimšom galybę nesveiko maisto. Pasitariau su Gabriele ir nusprendėm, kad nieko nebus – nuo kito karto mūsų stalų turinys turi pasikeisti. Kaip tarėm, taip ir padarėm. Mano favoritas – labai gardus duoniukų užkandis, kurį sėkmingai pagaminti net ir labai retai virtuvėje besisukiojančioms mūsų skaitytojoms.

REIKĖS:

camambert sūrio;

alyvuogių;

gražgarstės lapelių;

virto kiaušinio;

natūralus jogurto;

druskos;

garstyčių.

GAMINIMAS:

Kiaušinį sutrink su smulkintuvu, sumaišyk su natūraliu jogurtu, garstyčiomis (labai nedideliu kiekiu), pagardink druska pagal skonį. Šią užtepėlę tepk ant duoniuko, sudėliok likusius ingredientus.

Esu tikra, kad atsiras sakančių: kas čia per sveikas užkandis, kai naudojamas sūris. Mes manome, kad kartais galima pagudrauti. Juk norisi ir sveikai, skaniai pavalgyti. Tad jei užkandėlėje bus koks kaloringesnis ingredientas, jos padui naudok duoniukus, lavašo gabalėlius ir kitus nepavojingus figūrai pagrindus.

Didžiausios duoniukų gerbėjos,

Lieknos Bitės