foto maisto5

Džiaugsmo pilnais žandais ir vėl su jumis sveikinamės!

Mums, Lieknoms Bitėms, šiandien pati geriausia savaitgalio pradžia, nes jūsų feisbuke jau 6000-čiai! Už jus keliam vandens su citrina ir agurkais stiklines bei ragaujam pikantiško skonio varškės pyragą. Nusprendėm, kad kiek galima lepintis tik visokiais skanėstais, šį kartą reikia kažko sotesnio, malonesnio vyriškam gomuriui, tačiau visai nepavojingo moteriškai talijai.

Patiekalas ir gurmaniškas, ir lietuviškas viename, tikrai nesugadins figūros, nes pavojingų ingredientų kiekiai labai nedideli, o skonis vis tiek puikus. Tiesa pasakius, suvalgius vos gabalėlį jautiesi soti ir energinga, tad maža tikimybė persivalgyti (kaip dažniausiai nutinka su saldžiais pyragais).

Siūlome ir jums išbandyti mūsų šventinį pyragą su pikantišku atspalviu. Pažadam – tikrai nenusivilsite.

REIKĖS:

400 g varškės;

 2 kiaušinių;

druskos;

20 g alyvuogių aliejaus;

70 g rupių speltos miltų.

kelių alyvuogių;

2 v. š. pomidorų tyrės;

1 pomidoro;

50 g sodraus skonio rūkyto kumpelio;

svogūnų laiškų.

GAMINIMAS:

Varškę, miltus, kiaušinius, aliejų ir žiupsnį druskos gerai išmaišyk ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuok blynelį, aš tai dariau šaukšto pagalba. Pagrindą patepk pomidorų tyre ir ant jos dėliok pasmulkintas alyvuoges, plonus kumpio gabalėlius, skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Pyragą kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min., kol kraštai šiek tiek parus.

Šventę švenčiančios,

Lieknos Bitės

2 KOMENTARAI

  1. Sveiki, neturiu maistinių svarstyklių, tad norėjau pasiteirauti 🙂 70g speltos miltų, tai maždaug kiek šaukštų? ar pusė puodelio? Kokia turi gautis masė prieš pašaunant į orkaitę – minkyta tešla, ar šlapia? Dėkoju:)