Šiltasis metų sezonas atneša ne tik dažnesnes salotas ant mūsų stalo, bet ir vakarus prie laužo, kai norisi nesustojant kramsnoti. Jei jums nesvetimas toks mano pareiškimas, greičiausiai taip pat esate iš tų, kurie, atėjus savaitgaliui, ieško receptų, bent šiek tiek sumažinančių blogąją šio įpročio pusę. Štai vienas jų – padažas, kuris puikiai tiks su įvairiausiais nekaloringais priedais.

REIKĖS

100 g lydyto tepamojo sūrelio,

2 v.š. graikiško jogurto,

1 v.š. majonezo (galima dėti ir mažiau, jei norisi liekniau),

1 virto kiaušinio,

100 g rūkytos žuvies (mes naudojome „Žuvėja“ rūkytą ungurio file),

įvairių žolelių (ypač tinka krapai).

GAMINIMAS

  1. Kiaušinį smulkiai sutarkuokite.
  2. Žuvį smulkiai supjaustykite, pasirūpinkite, kad neliktų ašakų.
  3. Žoleles susmulkinkite.
  4. Visus padažo ingredientus gerai išmaišykite.
  5. Pasirūpinkite sveikais produktais, kuriuos galima gardinti padažu.

 

Linkime jaukių vakarų prie laužo,

Lieknos Bitės