Jei norite net ir per šventes neišklysti iš doros kelio ir šventinį vakarą pasitikti su sveikesniais užkandžiais ant stalų, šis užkandis kaip tik jums.

REIKĖS:

2 morkų

100 ml avižinių dribsnių

2 skiltelių česnako

100 g avinžirnių

50 ml aštraus saldžiarūgščio padažo

Druskos, pipirų

GAMINIMAS

  1. Avinžirnius išmirkykite per naktį ir išvirkite.
  2. Morkas, česnaką nulupkite ir kartu su avižiniais dribsniais susmulkinkite smulkintuve.
  3. Avinžirnius taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki tokios konsistencijos, kad suspaudus saujomis, suliptų.
  4. Visus ingridientus sumaišykite tarpusavyje, formuokite kukulaičius, juos maistiniu teptuku dar šiek tiek aptepkite aštriu padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Patiekite su saldžiarūgščiu padažu.

Šventėms ruoštis skubančios,

Lieknos Bitės