Jei norite net ir per šventes neišklysti iš doros kelio ir šventinį vakarą pasitikti su sveikesniais užkandžiais ant stalų, šis užkandis kaip tik jums.
REIKĖS:
2 morkų
100 ml avižinių dribsnių
2 skiltelių česnako
100 g avinžirnių
50 ml aštraus saldžiarūgščio padažo
Druskos, pipirų
GAMINIMAS
- Avinžirnius išmirkykite per naktį ir išvirkite.
- Morkas, česnaką nulupkite ir kartu su avižiniais dribsniais susmulkinkite smulkintuve.
- Avinžirnius taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki tokios konsistencijos, kad suspaudus saujomis, suliptų.
- Visus ingridientus sumaišykite tarpusavyje, formuokite kukulaičius, juos maistiniu teptuku dar šiek tiek aptepkite aštriu padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Patiekite su saldžiarūgščiu padažu.
Šventėms ruoštis skubančios,
Lieknos Bitės