edf

Šios vasaros mano atradimas svogūnų uogienė, nors mano išbandytoji ir nebuvo itin sveikuoliška, bet neabejojau, kad man pačiai pavyks pagaminti  tikrai sveikesnį, bet nemažiau gardų variantą. Ši uogienė idealiai tinka įvairiausiems užkandžiams, prie mėsos patiekalų, o mano mėgstamiausias derinys: duonelė + naminis liesas paštetas + uogienė (šis derinukas nepalieka abejingų).

3 SMART taškai:

  • be cukraus,
  • tinka įvairiausiems patiekalams,
  • lengva pagaminti.

 

REIKĖS

100 g datulių,

4 didelių svogūnų,

4 v.š. balzaminio acto,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

100 ml vandens

druskos.

GAMINIMAS

  1. Svogūnus supjaustykite kuo smulkesnėmis riekelėmis ir kepinkite aliejuje apie 20 min.
  2. Datules pasmulkinkite kuo mažesniais gabalėliais, sudėkite prie svogūnų, užpilkite balzaminiu actu, pagardinkite druska, užpilkite 100 ml vandens ir troškinkite dar apie 40 minučių, kol džemas sutirštės.
  3. Laikykite šaldytuve iki savaitės.

Gardžiausias rudens uogienes ruošiančios,

Lieknos Bitės