uzkandukaiŽinote tą jausmą, kai už kelių valandų turi pasirodyti visas būrys svečių, tačiau namai dar netvarkyti, o stalas tuščias? Šiandien jums papasakosime apie mūsų išbandytą, labai greitą ir paprastą receptą.

Šių pyragėlių receptas pravers ruošiantis Naujųjų sutikimui, jei lauksite svečių ar patys keliausite pas draugus.

REIKĖS:

250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos;

500 g svogūnų;

1 v. š. medaus;

100 ml balzaminio acto;

50 g konservuotų ančiuvių;

saujos žaliųjų alyvuogių;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Šaldytą tešlą atšildykite. Iš jos išpjaukite nedidelius apskritimus (vieno kąsnio dydžio). Juos dėkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi. Tešlos apskritimų viduriukus subadykite šakute.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite ant nedidelės kaitros, kol svogūnai paruduos ir suminkštės.
  3. Į keptuvę suberkite cukrų, druską, supilkite balzaminį actą. Viską maišydami kaitinkite apie 10 minučių, kol skystis išgaruos.
  4. Svogūnų masę dėkite ant kiekvieno tešlos gabalėlio (maždaug arbatinį šaukštelį), ant viršaus patupdykite ančiuvio gabalėlį ir pusę alyvuogės.
  5. Pyragėlius dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių.022Ramaus pasiruošimo Naujųjų sutiktuvėms linkinčios,

Lieknos Bitės