dsc00722Įvairūs sumuštinukai – tai geriausias variantas, kai reikia pavaišinti į svečius sugūžėjusius draugus. Vienas, du ir lėkštė pilna skanėstų. Įprastai tai būna batono/duonos + sviesto + mėsytės derinys. Tačiau maniškiai visai kitokie. Miltinius produktus pakeičiau viena mėgstamiausių mano daržovių – saldžiąja bulve. Sviestą ar tepamus sūrelius – avokado užtepėle. O mėsytė – gurmaniškoji, karštai rūkyta antiena. Receptu dalinuosi ir su jumis.

REIKĖS:

gabalėlio karštai rūkytos antienos filė (aš rinkausi „Kitchen me“);dsc00706

1 didelės saldžiosios bulvės;

1 avokado;

2 v. š. citrinos sulčių;

pipirų;

druskos;

1v. š. alyvuogių aliejaus

 

GAMINIMAS:

  1. Saldžias bulves nuskuskite ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Juos suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Viską išmakaluokite.
  2. Griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  3. Avokadą nulupkite ir sutrinkite su citrinos sultimis, druska ir pipirais.

4. Kai bulvių griežinėliai atvėsta, tepkite avokadų padažą ir dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą antienos file. Pagardinkite šviežio rozmarino šakelėmis.

dsc00714

dsc00709Skanių atradimų linkėdamos,

Lieknos Bitės