tikriausiai jau sunku susikaupti ties darbais, nes visos mintys sukasi apie savaitgalį. Ne paslaptis, kad mums taip. 🙂 Taigi, jei rytoj ar šiandien pas jus apsilankys svečiai, siūlome mūsų išbandytą užkandėlę, kuri visada lieka įvertinta. Jos sėkmės paslaptis – labai kokybiška ir itin subtilaus skonio sūdyta-rūkyta antiena.
REIKĖS:
sūdytos rūkytos mėsytės (mes naudojome „Kitchen Me“ sūdytą-rūkytą antieną);
itališkos duonos čiabatos (geriausia – tamsios);
1 svogūno;
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje arba iš jų pagaminto pesto padažo;
2 v. š. balzaminio acto;
1 a. š. medaus
druskos
GAMINIMAS:
- Itališką duoną dedame į įkaitintą orkaitę 5-ioms minutėms, kad paskrustų.
- Svogūną supjaustome pusžiedžiais, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame, kol suminkštėja ir pageltonuoja. Pilame balzaminį actą, medų ir beriame druską. Maišydamos svogūnus kaitinkite, kol balzaminis actas išgaruos. Padėkite svogūnus atvėsti.
- Ant riekelės duonos dėkite smulkiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų arba tepkite pesto padažą. Ant viršaus dėkite po 1/2 a. š. svogūnų masės, o ant jos – gražiai suvyniokite po nedidelį antienos gabalėlį (ji dažniausiai būna supjaustytą labai nedideliais, plonais gabalėliais).
- Patiekite su žalumynais arba vienus. Idealiai tinka savaitgalio vakarui su taure vyno.
Smagaus savaitgalio jums linkinčios,
Lieknos Bitės