022Mūsų mielosios,

tikriausiai jau sunku susikaupti ties darbais, nes visos mintys sukasi apie savaitgalį. Ne paslaptis, kad mums taip. 🙂 Taigi, jei rytoj ar šiandien pas jus apsilankys svečiai, siūlome mūsų išbandytą užkandėlę, kuri visada lieka įvertinta. Jos sėkmės paslaptis – labai kokybiška ir itin subtilaus skonio sūdyta-rūkyta antiena.

REIKĖS:

sūdytos rūkytos mėsytės (mes naudojome „Kitchen Me“ sūdytą-rūkytą antieną);

itališkos duonos čiabatos (geriausia – tamsios);

1 svogūno;

saulėje džiovintų pomidorų aliejuje arba iš jų pagaminto pesto padažo;

2 v. š. balzaminio acto;

1 a. š. medaus

druskos

GAMINIMAS:

  1. Itališką duoną dedame į įkaitintą orkaitę 5-ioms minutėms, kad paskrustų.
  2. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame, kol suminkštėja ir pageltonuoja. Pilame balzaminį actą, medų ir beriame druską. Maišydamos svogūnus kaitinkite, kol balzaminis actas išgaruos. Padėkite svogūnus atvėsti.
  3. Ant riekelės duonos dėkite smulkiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų arba tepkite pesto padažą. Ant viršaus dėkite po 1/2 a. š. svogūnų masės, o ant jos – gražiai suvyniokite po nedidelį antienos gabalėlį (ji dažniausiai būna supjaustytą labai nedideliais, plonais gabalėliais).
  4. Patiekite su žalumynais arba vienus. Idealiai tinka savaitgalio vakarui su taure vyno.

016Smagaus savaitgalio jums linkinčios,

Lieknos Bitės