Kitaip nei daugelis žmonių, kurie sveikos mitybos principų daugiausia laikosi dėl gražios figūros, aš šiuo klausimu labiausiai susirūpinu atslinkus rudeniui, kai kumščiu pradeda grūmoti įvairiausios peršalimo ligos. Kad ir teoriniam rudeniui teatslinkus (pro langą pažvelgus nė kiek į jį nepanašu), vis žvalgausi į savo sėklų lentynėlę ir, žinodama apie ypatingas jų savybes, vis ieškau naujų idėjų, kaip jų kuo daugiau įtraukti į savo racioną. Vienas lengviausių būdų tai padaryti yra pusryčiai, juk sėklas galima berti tiek į košes, tiek ant sumuštinio ar dėti į įvairiausias užtepėles. Vieną tokią vos per kelias minutes pagaminau ir šįryt, o jaučiausi ir soti, ir laiminga pasirinkusi tinkamą dienos pradžią.

4 SMART taškai (apie juos daugiau skaitykite ankstesniame įraše):

  • sezamai gausu baltymų, mineralų ir geležies,
  • moliūgų sėklos puikus cinko ir geležies šaltinis,
  • neapdorota termiškai išlaikomos gerosios savybės,
  • ekologiški ingredientai,
  • itin greitai paruošiama.

REIKĖS

3 didesnių saulėje džiovintų pomidorų,

2 v.š. sezamo sėklų,

2 v.š. moliūgų sėklų.

GAMINIMAS

Visus ingredientus sudėkite į trintuvą, jei reikia, įpilkite šlakelį vandens ir smulkinkite iki norimos konsistencijos. Man patiko palikti didesnius, traškius gabalėlius. Valgykite su bemiele duona ar kitomis alternatyvomis.

 

 

Rudenį pasitinkame įkvėptos,

Lieknos Bitės