Birželis mūsų šeimai – švenčių metas, tad vienas po kito seka savaitgaliai, kuomet lepiname vieni kitus tikrai gardžiais patiekalais. Šį kartą vyrui paruošiau jo labai mėgstamą midijų patiekalą, prie kurio labai tiko ypatingai gaivios salotos, kurios tikrai tiktų ir prie bet kurio žuvies patiekalo, mat gardintos citrinos sultimis, be gausybės skonį užgožiančių ingredientų, pabrėžiančios patiekalo skonines savybes. Receptu tiesiog negaliu nepasidalinti ir su jumis!

REIKĖS

2 saujų gražgarsčių (tinka ir kitų salotų mišinys, maniškis papildomai buvo gardintas našlaičių žiedais),

2 v.š. smulkiai tarkuoto parmezano,

2 v.š. geros kokybės alyvuogių aliejaus,

2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių (+ citrinos riekelių papuošimui),

žiupsnio pipirų, druskos,

saujelės sėklų mišinio (mums patinka „Arimex“ sėklų mišinys duonai su įvairiomis sėklomis).

GAMINIMAS

  1. Paruoškite padažą: išplakite aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus.
  2. Į dubenį sudėkite salotas, parmezaną, sėklas, užpilkite paruoštu padažu.

Genialiai paprastos,

Lieknos Bitės