OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos mielosios, šaltą rudenį ieškančios šildančių patiekalų,

šiandien mūsų siūlomas receptas tobulai skanus, o ir gerokai lieknesnis už tradicinį variantą, mat 100 g tradicinių meksikietiškų paplotėlių (vadinamųjų taco) yra 469 kcal ir net 21 g riebalų, o mūsiškėms paruošti naudojome armėnišką lavašą, kurio 100 g turi apie 220 kcal ir tik 0,6 g riebalų. Skirtumas akivaizdus! O ir įdarui rinkomės jautieną bei nemažai cukinijos.

REIKĖS:

1 lavašo;

300 g smulkintos jautienos (mes naudojome „Kitchen me“);

1 jaunos cukinijos;

2 v. š. naminio pomidorų padažo;

žiupnio smulkiai tarkuoto sūrio

GAMINIMAS:

  1. Lavašą sukarpome nedideliais kvadratėliais, juos įspaudžiame į silikoninę keksiukų formą ir kepame, kol kraštai šiek tiek parus. Išimamame iš formelių ir kepame kitą partiją, kol iškeps visi.
  2. 1 v. š. ghee sviesto pakepiname jautieną, dedame stambiai tarkuotą cukiniją, pakepame kelias minutes, pabarstome druska, pipirais, dedame pomidorų padažą ir išmaišome.
  3. Į lavašo krepšelius dedame dar šiltą įdarą ir pabarstome sūriu.

Nepamirškite šio patiekalo pasiruošti daugiau, nes kitaip nespėsite nė paragauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meksikietiškus skonius atrandančios,

Lieknos bitės