11Taupome jūsų laiką ir jėgas – siūlome tris puikius receptus Kūčių stalui, kurie, neabejojame, bus kažkas naujo ir įdomaus jūsų šeimai. Beje, visi jie bent vienu žingsniu sveikesni nei tradiciniai šventiniai patiekalai.

1 RECEPTAS: Kibinai su pievagrybiais

REIKĖS (tešlai):

40 g sviesto;

1 v. š. aliejaus;

1v. š. acto;

100 ml vandens;

druskos;

200 ml pilno grūdo kvietinių miltų;

200 ml įprastų kvietinių miltų.

Įdarui:

saujos pievagrybių;

svogūno

GAMINIMAS:

  1. Visus ingredientus, išskyrus miltus, dėkite į puodą ir užvirinkite. Užvirus puodą nukaiskite ir įdėkite miltus, užminkykite tešlą, ją suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai.
  2. Dabar pasiruoškite įdarą. Pievagrybius bei svogūną pasmulkinkite ir kepkite viename šaukšte ghee sviesto ar aliejaus, kol suminkštės.Iš tešlos formuokite pyragėlius, dėkite įdarą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.koliac5beai1-768x432

2 RECEPTAS: Vegetariška silkė

REIKĖS:

pusė baklažano;

kelių džiovintų slyvų (mirkytų);

1 v. š. pomidorų tyrės;

1 a. š rudojo cukraus;

maltų pipirų;

1 svogūno;

1 morkos.

GAMINIMAS:

  1. Baklažaną supjaustykite norimos silkutės gabalėliais ir mirkykite pasūdytame vandenyje 30 min.
  2. Tada nusausinusi apkepkite keptuvėje su 1 v. š. ghee sviesto ar aliejaus, pagardinkite druska, pašlakstykite šlakeliu kokybiško acto. Apkepus sudėliokite lėkštės dugne.
  3. „Patalams“: svogūną susmulkinkinkite kubeliais, morką sutarkuokite, juos pakepinkite su 1 v. š. ghee sviesto (aliejumi), sudėkite cukrų, pasmulkintas slyvas, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, pipirų ir  patroškinkite, kol skonis susilies.
  4. Šiuos „patalėlius“ dėkite ant išdėliotų baklažanų gabalėlių.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3 RECEPTAS: Gaivios ir labai lengvos salierų ir džiovintų vaisių salotos

REIKĖS:

kelių salierų kotų;

obuolio;

kriaušės;

1 v. š. džiovintų spanguolių;

1 v. š. moliūgų sėklų;

1 v. š. saulėgrąžų sėklų;

1 v. š. aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais, obuolį ir kriaušę – kubeliais.
  2. Karštame vandenyje trumpai pamerkite spanguoles.
  3. Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  4. Visus ingredientus sumaišykite ir apliekite aliejumi, pagardinkite druska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA