duuuPrieš Naujus daugelis šeimininkių ieško greitų, lengvai pagaminamų, tačiau labai gardžių patiekalų. Būtent tokius du receptus norime jums šiandien pasiūlyti. Vienas jų – saldaus stalo mėgėjams. Kitas – tradicinių, sūrių užkandžių gerbėjams.

1 RECEPTAS: Sveikuoliški slyvų pyragaičiai

REIKĖS:

kelių slyvų;

daigintų džiovintų grikių (ar kokių sėklų);

1/2 banano;

50 ml kokosų aliejaus;

25 ml kakavos;

2 a. š. medaus;

šaukšto kokoso drožlių;

kelių vynuogių

GAMINIMAS:

  1. Paruošiame kremą: puode išlydome kokoso aliejų, sudedame medų, išmaišome, suberiame kakavą ir dar kartą viską gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą, kad pradėtų tirštėti. Kai kremas taps kietokas sudedame bananą ir viską sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Slyvas pjauname per pusę ir patepame šokolado kremu, barstome džiovintais daigintais grikiais, kokoso drožlėmis, o per vidurį patupdome vynuogę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2 RECEPTAS: Žaviosios baklažanų roželės

REIKĖS:

1 pailgo baklažano

100 g tarkuoto parmezano sūrio

1 v. š. alyvuogių aliejaus

ryšulėlio šviežių žolelių (naudojau bazilikus, petražoles, krapus ir gražgarstes)

GAMINIMAS:

  1. Baklažanų galus nupjaukite, o likusį baklažaną supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
  2. Paruoškite įdarą: žoleles pasmulkinkite, sudėkite aliejų, tarkuotą sūrį, viską sumaišykite.
  3. Išdėliokite 4 griežinėlius baklažano, kad jie šiek tiek persidengtų į ilgą juostą, ją pabarstykite paruoštu įdaru (kuo jo daugiau, tuo skaniau, tačiau, jei saugai figūrą, užteks poros šaukštelių) ir suvyniokite į ritinėlį. Paruoštus ritinėlius pjaukite per pusę ir dėliokite į keksiukų formą.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol baklažanas suminkštės, bet jo odelės nesuskrus.OLYMPUS DIGITAL CAMERASkanių švenčių linkėdamos,

Lieknos Bitės