Žinote, yra keletas dalykų, kuriuos labai mėgstu. Dievinu sultingus, prinokusius pomidorus rudens pradžioje ir sveikais jų padažais gardinti įvairiausius šeimos patiekalus. Bet yra ir tai, ko visai nemėgstu – tai ilgai sėdėti prie puodų, tad įvairiausi marinavimo reikaliukai, kai tenka kaitinti stiklainius ir ilgai stovėti prie maišomo puodo, visai ne man (o dar žinant, kiek mažai produktų vertės lieka tokiuose gaminiuose). Todėl šiandien papasakosi apie pomidorų padažą, kurį pagaminsite per 5 minutes, o jo maistinė vertė liks puiki per visą žiemą. Tiesa, nesitikėkite, kad šį padažą vaikai valgys prie dešrelių, nes padažas nėra tirštas, juk pagamintas be jokio krakmolo ar kitų tirštiklių, bet puikiai tiks į sriubas, troškinius ar ant makaronų. Beje, šį padažą gaminau iš „Kietaviškių“ pomidorų, kurių skonio nė neatskirsi nuo naminių – raudoni, išsipūtę ir sultingi.

REIKĖS:

1 kg pomidorų,

1 paprikos,

3 skiltelių česnako,

1 svogūno,

Druskos.

GAMINIMAS

  1. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite perpus perpjautus pomidorus su išimtomis šaknelėmis.
  2. Prie pomidorų sudėkite ir papriką, išimtomis sėklytėmis, pasmulkintą riekelėmis česnaką, svogūną ir pabarstykite druska. Visas daržoves dėjau stambiai pjaustytas ir sutryniau iki tyrės kombainu.
  3. Jei norisi, galite gardinti pipirais, žolelėmis.
  4. Tokį paruoštą padažą supilstykite į šaldymo maišelius ir šaldykite šaldiklyje, taip išlaikysite daugumą vitaminų ir kitų maistinių medžiagų.

Žiemai besiruošdamos,

Lieknos Bitės