dsc05334Vasara mums nuostabus metas vien dėl to, kad visi turgeliai ir mūsų močiučių darželiai pilni šviežių, mūsų krašte užaugintų daržovių. Tiesa, turgelyje turi žinoti, iš ko perki, kad tikrai būtum tikras, jog tai ne lenkiškos gėrybės, o pas artimuosius kasdien nevažinėsi, todėl mes vis dažniau renkamės „Kietaviškių“ produkciją. Šviežutėliai pomidoriukai, kurių kvapas primena, koks nuostabus natūralaus maisto skonis, sultingi agurkai – „Kietaviškės“ tai visada garantuoja.

Šį kartą siūlome paragauti labai sočią sriubą, kuriai tikrai neatsispirs ir vaikai, kurie nė nesupras, kiek daug mėsytės joje „paslėpta“. Jei turite „nevalgūnus“, suprasite, kaip svarbu rasti tokių gudrybių.dsc05283REIKĖS:

3 didelių avietinių pomidorų (mes naudojome „Kietaviškių“);

1 morkos;

1 cukinijos;

1 bulvės;

1 svogūno;

200 g vištienos krūtinėlės;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Iš vištienos išvirkite sultinį.
  2. Į sultinį berkite kubeliais pjaustytą bulvę, morką ir cukiniją.
  3. Svogūną pakepinkite su ghee sviestu ir taip pat berkite į puodą.
  4. Daržovėms išvirus, dėkite supjaustytus pomidorus (juos prieš tai nuplikykite ir nuimkite odeles), pavirkite dar 10 minučių, kol jie suminkštės.
  5. Daržoves ir vištieną kartu su sultinių maistinio smulkintuvo pagalba sutrinkite iki trintos sriubos konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!dsc05340Linkinčios mėgautis šviežių daržovių sezonu,

Lieknos Bitės