187

Sveikos, mūsų mielosios šeimininkės,

šiandien daug nešnekėsime, o tiesiog jums pristatysime mūsų jau metai iš metų verdamą, labai pamėgstą ir tik didžiausių komplimentų vertą – moliūgų sriubą. Skanaukit, ragaukit ir su artimaisiais pasidalinkit!

REIKĖS (4 asmenims):

2 kg moliūgo;

2 didelių bulvių;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

kelių šakelių šviežio baziliko;

džiovintų prieskoninių žolelių;

naminio vištienos sultinio (na, o jei labai tingi virti – 1,5 kubelio vištienos sultinio, tačiau sriuba nebus tokia sveikuoliška);

40 g moliūgų sėklų;

druskos;

GAMINIMAS:

  1. Moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite gabalais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir dėkite 20 minučių kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Puode įkaitinkite vandenį, į jį dėkite kubeliais pjaustytą bulvę. Kai ji išvirs, įmeskite sultinio kubelį.
  3. Į sultinį dėkite iškepusį moliūgą. Viską pavirkite dar 10 minučių.
  4. Kai sriuba truputėlį atvės, ją sutrinkite maistiniu smulkintuvu, pagardinkite baziliko lapeliais ir moliūgų sėklomis.

VISUS REIKIAMUS INGREDIENTUS ŠIAM PATIEKALUI RASITE ČIA. 

181

1 PATARIMAS: Sriubai galite naudoti ir kitas daržoves: cukiniją, morką, porą, saldžiąsias bulves.

2 PATARIMAS: Prie šios sriubos labai tinka įvairūs duoniukai ir trapučiai.

3 PATARIMAS: Jei norite patiekti įdomiau – išskobkite moliūgo vidų ir į jį supilkite sriubą.

Skanūs linkėjimai,

Lieknos Bitės