Valiooo! Štai ir atėjo TAS metas, kai tikrai galima valgyt sriubas. Šiltas, sočias ir spalvingas.
REIKĖS
Ančiuko (mes rinkomės Lapino puotos ančiuką, kurį visą išvirėme ir dalį jo panaudojome sriubai, o dalį suvalgėme su salotomis),
2 svogūnų,
7 skiltelių česnako,
skiltelės moliūgo,
1/2 jaunos cukinijos,
2 kiaušinių,
8 pievagrybių,
Žalumynų.
GAMINIMAS
- Ančiuką užkaiskite puode ir virkite, kol suminkštės (aš viriau greitpuodyje apie 30 min.)
- Cukiniją supjaustykite plonais ilgais šiaudeliais, moliūgą ir svogūną, česnaką kubeliais.
- Ghi svieste pakepinkite svogūną ir česnaką, vėliau moliūgą ir sudėkite sriubą, virkite toliau.
- Atskiroje keptuvėje pakepinkite (labai trumpai) cukinijos juosteles ir pievagrybių puseles, pabarstykite druska.
- Išvirkite du kiaušinius.
- Į lėkštę pilkite sriubos, įdėkite cukinijos juosteles, pievagrybių, žalumynų, kiaušinių puseles ir supjaustytą išgriebtą antieną.
Rudeniškus skonius maišančios,
Lieknos Bitės