Pasirįžote šiais metais į savo mitybą įvesti daugiau avinžirnių ir nežinote, kaip tai padaryti? Štai sotaus, aromatingo ir sveikesnio patiekalo idėja.

REIKĖS

1 – 1,5 stiklinės per naktį mirkytų avinžirnių,

3 bulvių,

svogūno ir česnako,

marinuotų aitriųjų paprikų,

maltos mėsos (tinka bet kuri mėgstama),

2 v.š. pomidorų pastos,

50 g sūrio.

GAMINIMAS

  1. Bulves ir avinžirnius uždėkite virti.
  2. Keptuvėje ant 1 v.š. aliejaus pakepinkite česnaką, svogūną, sudėkite mėsą ir pilnai iškepkite, kol taps biri.
  3. Kai bulvės suminkštės, sudėkite paprikas, pagardinkite mėgiamais prieskoniais, pomidorų tyre ir viską dar šiek tiek pavirkite. Sriubą sutrinkite iki vientisos tyrės, pagardinkite mėsa ir žiupsneliu sūrio.

Šeimos pilvus lepinančios,

Lieknos Bitės