Kur pasisuksi, tik ir tegirdėti: ruduo tiesiog tvyro ore. Bet galbūt tai ne taip ir blogai, kartais jau ir norisi pakiurksoti niūrią dieną namie ar pilvą prikimšti sotaus ir šilto rudens troškinio. Vienu tokiu gardžiu receptu dalinamės ir šiandien.

REIKĖS

1/2 arbūzo dydžio moliūgo,

300 g jautienos faršo (mes naudojome Kitchen me“ firmos brandintą jautienos maltinį),

1 svogūno,

6 pomidorų,

1 skardinės pupelių,

1 v.š. aštraus saldžiarūgščio padažo,

4 skiltelių česnako,

sūrio,

žalumynų (petražolių, saliero lapų).

GAMINIMAS

  1. Šaukšte ghi sviesto pakepinkite smulkintą česnaką, svogūną, šiems gelstelėjus, sudėkite faršą ir apkepkite. Vėliau sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, pabarstykite druska ir patroškinkite.
  2. Puode užkaiskite vandenį, sudėkite stambiais kubeliais supjaustytą moliūgą, suberkite pupeles, žalumynus, šiek tiek druskos, aštrų padažą ir virkite, kol moliūgas suminkštės.
  3. Į sriubą supilkite mėsos ir pomidorų troškinį ir pavirkite kartu dar kelias minutes. Jei norisi, trintuvu susmulkinkite iki tirštos konsistencijos.
  4. Prieš patiekiant barstykite sūriu.

Šilti linkėjimai,

Lieknos Bitės