OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, mūsų mielos skaitytojos,

tikriausiai ir pas jus virtuvėse vyksta pertvarkos – gaivius vasariškus patiekalus keičia sotesni, šiltesni patiekalai. Lieknų Bičių virtuvėse ir vėl karaliauja sriubos. Jei vasarą galėjome vien šaltibarščiais būti gyvos, dabar naikiname rudeninį derlių ir… be atvangos verdame įvairiausias sriubas.

Iš anytos parsivežiau kalną gražuolių cukinijų, naujas mūsų puslapio draugas „Arimex“ atsiuntė įvairiausių riešutų ir sėklų, tad skubu gaminti. Šios sriubos receptą pavadinau skaniausiu, nes, na tiesiog tai mano mėgstamiausia sriuba. 🙂 Tikiu, kad ši cukinijų tirštsriubė užkariaus ir jūsų širdis bei skrandžius.

REIKĖS:

50 g moliūgų sėklų (mes naudojome „Arimex“);

800 g cukinijos;

4 vidutinių bulvių;

1 didelio svogūno;

3 skiltelių česnako;

10 pievagrybių;

ghee sviesto;

ryšulėlio svogūnų laiškų;

1 rūkytos vištos šlaunelės

GAMINIMAS:

  1. Bulves susmulkinkite stambokais griežinėliais ir dėkite virti.
  2. Cukinijas susmulkinkite ir supilkite į puodą su bulvėmis, padruskinkite, įdėkite maltų pipirų ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Svogūną ir česnąką susmulkinkite kubeliais ir pakepinkite 1 š. ghee sviesto, ten pat dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir taip pat pakepinkite apie 5 min.
  4. Į puodą su daržovėmis sudėkite 2/3 pievagrybių ir svogūnų mišinio (skystis turėtų vos semti tirščius) ir sutrinkite iki vientisos masės.
  5. Dėkite sriubą į lėkštę, pabarstykite likusiais pievagrybiais, smulkinta rūkyta vištiena ir moliūgų sėklomis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rudens sezoną su trenksmu atidariusios,

Lieknos Bitės