OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ir vėl sveikinamės su jumis, mūsų tinklaraščio ištikimos draugės.:)

Aš esu iš tų žmonių, kurie gali gyventi be mėsos. Nesu griežtai apsisprendusi, kad nuo šiol būsiu vegetarė, veganė ar pan., tačiau mėsiškus patiekalus gaminu ir valgau gana retai (dažniausiai dėl to, kad šeimyna reikalauja). Ne iš vieno girdėjau replikas – be mėsos negauni visų reikalingų organizmui medžiagų, greitai nusilpsi ir pan. Jiems turiu atsakymą: mūsų racione labai daug produktų, kurie turi tų medžiagų ir sėkmingai gali pakeisti mėsą.

Tad šį kartą jus supažindinu su lęšiais. Šie ankštiniai augalai yra labai maistingi, juose gausu baltymų, ląstelienos ir beveik nėra riebalų. O tai – idealus derinys norintiems sulieknėti. Man, dviejų vaikų mamai, kuri vos spėja suktis po namus, ši daržovė labai miela, nes yra greičiausiai paruošiama iš visų ankštinių. Lęšiais gardinu troškinius ir salotas, iš jų gaminu įvairius įdarus. Tačiau šį kartą siūlau sušildyti pavasariškai paraudusias nosis ir paragauti mano mėgstamos sriubos.

Ją vadinu „geros nuotaikos eliksyru“, mat visada pakelia nuotaiką (sakoma, kad lęšių vartojimas ramina nervus, padeda susidoroti su stresu, be to, lęšiai gerina bendrą organizmo tonusą bei stiprina imunitetą). Tad griebkite puodus ir pirmyn prie darbo.

REIKĖS:

150 g lęšių;

2 morkų;

2 pomidorų;

1 svogūno;

1 v. š. ghee sviesto;

1 v. š. pomidorų tyrės;

1 a. š citrinos sulčių;

žiupsnelio raudonos saldžiosios paprikos miltelių;

pipirų;

druskos.

GAMINIMAS:

Lęšius užpilk 2 litrais vandens ir dėk virti. Keptuvėje su įkaitintu ghee sviestus pakepk smulkintas morkas ir svogūną apie 5 min. Į keptuvę taip pat sukrėsk pomidorų tyrę, smulkintą pomidorą ir džiovintą papriką, citrinos sultis, viską išmaišyk. Padažą sukrėsk į išvirusius lęšius, dėk druską, pipirus ir sriubą sutrink smulkintuvu. Sriuba tiks ir kaip soti vakarienė, ir kaip pietūs.

Maisto gaminimą (ir valgymą, aišku) dievinančios,

Lieknos Bitės