230

Sveikos, mielosios,

tikriausiai jau pasiilgote sriubų? Juk jau greitai šaltibarščiams tarsime „ate, ate“ ir vėl prisiminsime šiltas, sočias ir tirštas sriubytes. Net seilė tįsta, kai apie jas pagalvoji. O juk jas išsivirti paprasčiau nei paprasta. Vienas, du, viska sumeti į puodą… pamaišai, sutrini ir kvieti šeimyną prie stalo.

Jei manęs kas paklaustų, kokia tikrai geros sriubos paslaptis. Ilgai nesvarsčiusi atsakyčiau – tai naminis sultinys. Galit sakyti, kad esu senamadiška, bet mėgstu pati virti sultinį. Jam renkuosi įvairius mėsos kauliukus. Vieni mėgstamiausių – „Lapino puotos“ šviežios antienos rinkinys sriubai.

750 g jūsų mėgstamų kaulų ar mėsos sriubai (mes naudojome „Lapino puotos“ šviežią antienos sriubai rinkinį);

4 didelių pomidorų;

1 raudonosios paprikos;

1/4 aštriojo pipiro;

1 morkos;

1 svogūno;

pipirų;

druskos;

1 v. š. ghee sviesto;

1 a. š. džiovintų čiobrelių;

lauro lapelių

GAMINIMAS:

  1. Į puodą sudėkite antienos rinkinį sriubai, pipirus, lauro lapelius, čiobrelius, įberkite druskos, užpilkite vandenį ir kai užvirs, virkite valandą ant silpnos ugnies. Nugraibykite susidariusiais putas. 
  2. Sultinį nukoškite per smulkų sietelį ir supilkite į švarų puodą. Nuo antienos kaulų nupjaustykite mėsytę. Ji idealiai tiks sriubai.
  3. Vėl užkaiskite puodą su sultiniu ir kai tik jis užvirs, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas morkas. Virkite keletą minučių, kol jos suminkštės.
  4. Keptuvėje išlydykite ghee sviestą. Dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite kelias minutes. Berkite kubeliais pjaustytą papriką ir taip pat pakepkite kelias minutes. Suberkite itin smulkiai supjaustytą aštrųjį pipirą. Uždėkite ant keptuvės dangtį ir leiskite dar 5 minutes pasitroškinti.
  5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę.
  6. Į puodą berkite keptuvės turinį, antieną, dėkite pomidorus ir viską pavirkite dar 15 minučių.
  7. Leiskite sriubai kelias minutes pastovėti, o tada ją sutrinkite smulkintuvu.

232

Samčiais ir puodais namuose kuriančios džiazą,

Lieknos Bitės