Įprastas mūsų šeimos planas – beveik visada prieš vaikų pietų miegą susėdame šiltai sriubos lėkštei. Kad meniu nepabostų (ypač tai aktualu vaikams), kaskart stengiuosi ieškoti naujo sriubos recepto. Ši kartą pilvukus sušildė kitokia kopūstų sriuba su vaikų pamėgtomis triušienos dešrelėmis.

REIKĖS

1 žiedinio kopūsto,

500 g briuselio kopūstų,

300 g šviežių triušienos dešrelių (rinkomės „Kitchen me“ firmos),

1 svogūno,

prieskonių.

GAMINIMAS

  1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, o briuselio kopūstėlius perpjaukite pusiau. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais (druska, pipirais, žolelėmis). Kepkite pamaišant orkaitėje apie 25 minutes.
  2. Dešreles išvirkite.
  3. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Jiems pageltus, užpilkite šiek tiek vandens, berkite druskos, sudėkite 2/3 iškeptų kopūstų ir viską kelias minutes patroškinkite. Stenkitės, kad vandens būtų tiek, kad vos semtų daržoves.
  4. Paruoštą troškinį pertrinkite rankiniu smulkintuvu iki vientisos tyrės.
  5. Sriubą pilkite į lėkštes, o ant viršaus dėkite supjaustytus dešrelių gabalėlius bei likusius apkeptus kopūstėlius.

Naujus skonius atrasti linkinčios,

Lieknos Bitės