Mano, kaip ir daugelio lietuvių, kraujyje tiesiog įaugusios tradicinės lietuviškos kopūstų salotos, tačiau šiandien mano virtuvėje jos šiek tiek kitokios. Tradicinį actą pakeitėme netikėtu atradimu – raugintų kopūstų sultimis! Tuo tarpu vietoj įprastinio cukraus užpilui rinkomės šiek tiek medaus, o visai kompozicijai suteikėme išskirtinumo salotas pagardindamos spanguolėmis. Tikimės jums, kaip ir mums, šios salotos bus puikiu sultingos mėsos kompanionu.

REIKĖS:

2 saujų smulkiai pjaustytų šviežių kopūstų;

1 morkos;

saujelės spanguolių (rinkomės Arimex);

2 š. raugintų kopūstų sulčių (tų, kurios lieka suvalgius gardžiuosius kopūstėlius);

½ a.š. medaus;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Kopūstus gerai išmaigome, morkas sutarkuojame, sudedame, įmaišome spanguoles.
  2. Raugintų kopūstų sultis sumaišykite su medumi, druska, ragaukite, skonis turi būti švelniai saldžiarūgštis.
  3. Daržoves užpilkite paruoštu užpilu ir leiskite pastovėti.

Atradimais besimėgaujančios,

Lieknos Btės