Mano, kaip ir daugelio lietuvių, kraujyje tiesiog įaugusios tradicinės lietuviškos kopūstų salotos, tačiau šiandien mano virtuvėje jos šiek tiek kitokios. Tradicinį actą pakeitėme netikėtu atradimu – raugintų kopūstų sultimis! Tuo tarpu vietoj įprastinio cukraus užpilui rinkomės šiek tiek medaus, o visai kompozicijai suteikėme išskirtinumo salotas pagardindamos spanguolėmis. Tikimės jums, kaip ir mums, šios salotos bus puikiu sultingos mėsos kompanionu.
REIKĖS:
2 saujų smulkiai pjaustytų šviežių kopūstų;
1 morkos;
saujelės spanguolių (rinkomės Arimex);
2 š. raugintų kopūstų sulčių (tų, kurios lieka suvalgius gardžiuosius kopūstėlius);
½ a.š. medaus;
druskos
GAMINIMAS:
- Kopūstus gerai išmaigome, morkas sutarkuojame, sudedame, įmaišome spanguoles.
- Raugintų kopūstų sultis sumaišykite su medumi, druska, ragaukite, skonis turi būti švelniai saldžiarūgštis.
- Daržoves užpilkite paruoštu užpilu ir leiskite pastovėti.
Lieknos Btės