Džiaugiuosi, kad vasariškos vakarienės visuomet būna tokios gaivios, pilnos pačių ryškiausių spalvų ir gaiviausių skonių. Jos – geros nuotaikos užtaisas. Tiesa, kad visa šeima būtų soti ir nenueitų miegoti gurgiančiais pilvais, stengiuosi jas pagadinti mėsos ar žuvies gabaliukais. Vienas dažniausių mano pasirinkimų – antiena.
REIKĖS (2 porcijos):
apie 300 g šviežios ančiukų kulšelių mėsos (mes naudojome „Lapino puotos“);
½ paprikos;
½ cukinijos;
10 vynuoginių pomidoriukų;
1 avokado;
ryšulėlio mėgstamų žalumynų (mes naudojome tik ką iš daržo nuskintas salotas ir špinatus);
2 nektarinų
Padažui:
1 a. š. skysto medaus;
1 a. š. čili padažo;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
1 a. š. grūdėtų garstyčių;
druskos;
pipirų
GAMINIMAS:
- Žalumynus, per pusę padalintus pomidoriukus ir supjaustytą avokadą dedame į lėkštes.
- Nedideliais gabaliukais supjaustytą antiena pamarinuojame alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų marinate.
- Elektrinę griliaus tipo keptuvę į įkaitiname, į ją dedame antienos gabaliukus, kiek vėliau (kai ji suminkštėja ir apskrunda) greta dedame supjaustytą papriką, cukiniją ir nektarinus.
- Tarpusavyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
- Į salotų lėkštę dėkite dar šiltą mėsytę ir daržoves, viską apšlakstykite padažu.
Vasariškais atradimais besidalinančios,
Lieknos Bitės