Džiaugiuosi, kad vasariškos vakarienės visuomet būna tokios gaivios, pilnos pačių ryškiausių spalvų ir gaiviausių skonių. Jos – geros nuotaikos užtaisas. Tiesa, kad visa šeima būtų soti ir nenueitų miegoti gurgiančiais pilvais, stengiuosi jas pagadinti mėsos ar žuvies gabaliukais. Vienas dažniausių mano pasirinkimų – antiena.

REIKĖS (2 porcijos):

apie 300 g šviežios ančiukų kulšelių mėsos (mes naudojome „Lapino puotos“);

½ paprikos;

½ cukinijos;

10 vynuoginių pomidoriukų;

1 avokado;

ryšulėlio mėgstamų žalumynų (mes naudojome tik ką iš daržo nuskintas salotas ir špinatus);

2 nektarinų

Padažui:

1 a. š. skysto medaus;

1 a. š. čili padažo;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

1 a. š. grūdėtų garstyčių;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Žalumynus, per pusę padalintus pomidoriukus ir supjaustytą avokadą dedame į lėkštes.
  2. Nedideliais gabaliukais supjaustytą antiena pamarinuojame alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų marinate.
  3. Elektrinę griliaus tipo keptuvę į įkaitiname, į ją dedame antienos gabaliukus, kiek vėliau (kai ji suminkštėja ir apskrunda) greta dedame supjaustytą papriką, cukiniją ir nektarinus.
  4. Tarpusavyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  5. Į salotų lėkštę dėkite dar šiltą mėsytę ir daržoves, viską apšlakstykite padažu.

Vasariškais atradimais besidalinančios,

Lieknos Bitės