183

Mitas, kad ant šventinio stalo turi būti tik riebūs ir itin kaloringi patiekalai. Nepamirškite ir sveikesnių alternatyvų, kurios ne mažiau skanios. Šį kartą siūlome gaivias salotas, puikiai tinkančias prie vištienos patiekalų (pavyzdžiui, anties ar vištos).

REIKĖS:

200 g brokolių;

250 g  konservuotų arba virtų avinžirnių;

50 g virto kuskuso;

1 česnako skiltelės;

1 a. š. grūdėtų garstyčių;

1 a. š. medaus;

1 v. š. citrinos sulčių;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

druskos;

juodųjų pipirų

GAMINIMAS:187

  1. Brokolius išskirstykite nedideliais žiedais ir kelias minutes apvirkite. Palikite, kad vanduo gerai nuvarvėtų.
  2. Brokolius, avinžirnius ir kuskusą sumaišykite.
  3. Dabar paruoškite padažą: sutrintą česnaką, grūdėtas garstyčias, medų, citrinos sultis ir aliejų sumaišykite iki vientiso padažo. Pagardinkite jį druska bei pipirais, pilkite ant paruoštų salotų. Skanaus!

Šventiniam stalui atrasti sveikesnių alternatyvų linkinčios,

Lieknos Bitės