antisiAukso amžius – taip, visai nehiperbolizuodama, vadinu rugsėjo ir spalio mėnesius. Tie, kas vertina šviežias, namines daržoves, su manimi sutiks. O net ir tie, kuriems viską tenką pirkti iš prekybos centrų, džiaugiasi, kad šiuo metu ypač daug egzotiškų vaisių, kurie taip pat labai gerai išnokę, gardūs. Mano favoritai – figos, mangai ir apelsinai. Juos dažniausiai miksuoju su vietinėmis gėrybėmis ir visą šeimą stebinu netradiciniais skoniais. Mūsų pamėgtu, saldžiarūgščių salotų receptu pasidalinsiu ir su jumis, Beje, jos labai maistingos ir sočios, tad idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

REIKĖS:

Kepsniui:anciukasaa

Antienos filė su oda  (aš tradiciškai renkuosi „Lapino puotos“);

Druskos;

Pipirų;

kelių skiltelių česnako

Salotoms:

 2 nedidelių, orkaitėje keptų ar virtų, burokėlių;

1 obuolio;

1 apelsino;

200 g fetos sūrio;

saujelės kepintų saulėgrąžų

Padažui:

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

šiek tiek citrinos sulčių;

pipirų;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Salotoms skirtus ingredientus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant jų berkite saulėgrąžas. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir apšlakstykite salotas prieš patiekiant.antisu
  2. Dabar imkimės svarbiausios dalies – antienos kepimo. Ją, kelios valandos iki kepimo, išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje.
  3.  Kol vyksta pasiruošimas, užkurkite ir įkaitinkite grilių. Maniškis – kamado tipo, tad tai užtrunka visai neilgai. Laikas kepti.
  4. Mėsą nuplaukite, odelę keliose vietose įpjaukite. Pirmiausia dėti ant grotelių (kepsninė turėtų būti įkaitinti iki 250 laipsnių karščio) iš odelės pusės ir kepkite apie 5 min., pradėjus bėgti riebaliukui, atsiranda ugnis (jos neišsigąskite), keiskite pusę ir dar kelias minutes pakepkite. Tuomet antieną dėkite į ketaus keptuvėles ar molinį kepimo indą, pabarstykite smulkinto česnako gabaliukais, ind1 uždenkite folija ir dar pakepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių karštyje. Iškeptą antieną dėkite į lėkštę, pabarstykite druska ir pipirais bei gabalėliu sviesto.antise

5.Mėsytei leiskite keletą minučių „pailsėti“ – tai labai svarbu. Filė pjaustykite gabaliukais ir patiekite ant salotų. Skanaus!

 

Lauko griliaus virtuvę pamėgusios,

Lieknos Bitės