dsc09736Salotos, salotos, salotos… Jos tiesiog karaliauja mūsų namuose. Tiesiog dievinu vakarais iš savo daržo prisikinti pundelį salotų, krapų, špinatų, ridikėlių ir pradėti salotų interpretaciją. Šį kartą norėjau kažko sotaus, tad rinkausi vieną mėgstamiausių mūsų šeimos mėsyčių – antieną.

REIKĖS (2 porcijoms):

10 falafelių (aš gaminau iš ruošinio);

salotų pundelio;

špinatų pundelio;

500 g šviežios antienos filė su oda (mes naudojome „Lapino puotos“);

druskos;

pipirų;

2 agurkų;

1 pomidoro;

1 avokado;

kelių saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)

Padažui:

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

1 a. š. medaus;

2 a. š. grūdėtų garstyčių;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Antienos odelę įpjaustykite iki mėsos, ištrinkite pipirais ir druska, kelias valandas palikite. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite mėsą odele žemyn ir kepkite ant didelės kaitros 7 minutes, apveskite mėsytę ir dar pakepkite 3-4 minutes.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir į ją dėkite keptuvėje apskrudintą antieną, kepkite 15 minučių.
  3. Į salotų lėkštę dėkite falafelius, salotas, špinatus, pjaustytus pomidorus, agurkus, avokadą. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir taip pat dėkite į lėkštę.
  4. Padažo ingredientus sumaišykite ir pilkite ant salotų.

dsc09741Skanių akimirkų linkinčios,

Lieknos Bitės